Bekijk de video, klik op het logo

 
 
  Start
Scooter
Bespaarcalculator
Accessoires
Lease
Financiering
Verhuur
Reisverhaal
Referenties
Routes
Verzekering
Hotspots
Nieuws
Bestellen
Links
   
 
  Geld terug krijgen, lees hier !!
   
  Smart Move,
Dichterseweg 121,
7006 AC, Doetinchem.
Tel: 0314-334 336

info@ioscooter.nl

   
   
 

>> Techniek - Milieu - Mobiliteit - Kenteken - Bergruimte en Opladen <<

   
 

Kenteken:

 

Op 1 januari 2007 is het zover, dan moet iedere brom- en snorfiets in Nederland zijn voorzien van een kenteken. Dat lijkt nog heel ver weg, maar vanaf 1 september 2005 kun je, als bromfietsrijder, al een kenteken aanvragen. Hieronder vind je in het kort waarom een kenteken voor brom- en snorfietsen wordt verplicht, wat dit voor jou betekent en wat je precies moet doen.

 

Voor wie geldt de nieuwe regeling?

Voor alle brom- en snorfietsen, brommobielen, fietsen met hulpmotor en oldtimers zal vanaf 1 januari 2007 een kentekenbewijs en kentekenplaat verplicht zijn. Welke bromfietsen worden niet gekentekend?

 

Fietsen met trapondersteuning, kenmerk van deze fietsen is dat je moeten blijven trappen om vooruit te komen. De maximumsnelheid is 25 kilometer per uur.

 

 Invalidenwagens (gehandicaptenvoertuigen) met een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur en niet breder zijn dan 110 cm. De invalidenwagen moet ook speciaal geschikt gemaakt zijn voor gebruik door iemand met een handicap.

 

 Voertuigen die niet harder kunnen dan 6 kilometer per uur.

 

Waarom een kenteken en wat betekent dit voor mij?

Vanaf 1 september 2005 worden alle nieuwe brom- en snorfietsen verkocht met een eigen kenteken en niet meer, zoals nu, met een bromfietsplaatje. Als u al een brom- of snorfiets heeft, betekent dit dat u vanaf 1 september een kentekenbewijs kunt aanvragen. Dit aanvragen is mogelijk tot 31 oktober 2006. Totdat u het kenteken heeft aangevraagd, is het hebben van een bromfietsplaatje

verplicht. Er zijn vier stappen voor het aanvragen van een kenteken. Koopt u na 1 september 2005 een nieuwe brom- of snorfiets, dan ontvangt u daarbij een kentekenbewijs en kentekenplaat. De vier stappen voor het aanvragen van een kenteken zijn voor u dan niet van toepassing.

 

Hoe werkt het aanvragen van een kenteken?

Hieronder leggen wij u in vier stappen uit, hoe u een kenteken voor uw bromfiets kunt aanvragen.

 

1. Schouwing door bromfietsdealer:
U
gaat met uw bromfiets naar een bromfietsdealer die uw bromfiets kan schouwen. Deze schouwing houdt in dat de dealer een aantal technische gegevens controleert en noteert. Het gaat dan om het merk, identificatienummer (VIN, of frame- of chassisnummer), plaats van dit nummer, motornummer en type goedkeuringsnummer. Ook worden uw persoonsgegevens genoteerd. U ontvangt, als eigenaar van de bromfiets, een schouwformulier waarop alle genoteerde gegevens staan.

2. Het kenteken aanvragen:
Om
het kenteken aan te vragen gaat u naar het postkantoor met het schouwformulier en een geldige legitimatie. Op het postkantoor nemen ze uw aanvraag op tegen betaling van 27,-. U ontvangt een afschrift van de gegevens die op het postkantoor zijn opgenomen. De RDW beoordeelt de aanvraag die op het postkantoor is gedaan. Binnen vijftien werkdagen ontvangt u, als de aanvraag correct was, een nieuw kentekenbewijs. Blijkt de aanvraag niet correct te zijn, dan ontvangt u van de RDW het verzoek om meer informatie of de reden van afwijzing.

3. Kentekenplaat laten maken:
Met het nieuwe kentekenbewijs kunt u een kentekenplaat laten maken. Deze kentekenplaat kunt u laten maken bij een erkende kentekenplaatfabrikant. Om de plaat te laten maken heeft u deel IA en IB van het kentekenbewijs en een geldige legitimatie nodig.

4. Kenteken doorgeven aan de verzekering:
Uw
bromfiets moet vanaf het moment dat er een kenteken is verstrekt, verplicht verzekerd zijn. Daarom is het van belang dat u ons als verzekeringsmaatschappij laat weten wat het nieuwe kenteken is.